tisdag 9 april 2013

Säsongen 2013

Dags att vakna igen efter vintern.


Det vankas flera roliga race i år och jag får med mig stallkamrat Micke Söder på både Watski2Star Baltic i slutet av maj och ÅF offshore race i slutet av juni. Watski2Star seglas som "vanligt" mellan Oxelösund och Visby, vidare till Oskarhamn och tillbaka till Oxelösund. Ett renodlat 2 mans race som är fullbokat med 125 båtar. Vi får se om vi kan toppa 2010 års placering som 2'a totalt och först i klassen....
Det ser ut att kunna bli ordentlig fart även på shorthandedklassen i årets ÅF offshore race (fd Gotland Runt). Start i centrala Stockholm, ut genom skärgården och runt Gotland i ett svep utan paus. Jobbigare än Watski2Star men chans för bättre och varmare väder. Förra året premiärkörde vi och kom 6'a av ca 60 båtar i den vanliga klassen.

Dessutom smyganmäld till Robline Solo Challenge som går 17 augusti. Ett race på 40 nm på egen hand med start i Sandhamn. Det blir en utmaning att köra helt själv, inte minst om spinnakern ska upp.

Årets stora avslutning blir seglarfesten WSS Höstkoken Inshore i Västerås helgen 13-15 september. Förra året var vi 5'a av 65 båtar, i år siktar vi på topp 3 av 80 båtar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar