tisdag 29 maj 2012

Konkurrenter!?

Vi seglar i klass 3 och startar 17:00 onsdag 30/5 (dvs i morn). Intressant att då analysera konkurrensen.
I år har SRS-hysterin medfört att flera båtar av samma typ seglar i olika klasser. SRS är ett handicapsystem baserat på båtens prestanda och en ny formel har introducerats i år. I vår klass ligger SRS mellan 1.220 och 1.245. En hundradel motsvarar ca 30 sekunder på en timme dvs kör vi en timme med SRS 1.233 ska vi vara 30 sekunder före en båt med SRS. 1.223, detta är teori...

Alla verkar förbereda sig minituöst och finslipa trimlösningar och lätta båtarna. Det må vara psykologiskt bra men frågan är hur vassa de är på att segla? Några graders skillnad i vägvalet runt banan gör underverk i jämförelse med hundradelarna på handicaptalet.

I vår klass seglar Per Lindstedt med La Dolce Vita. Ruskigt vältrimmad och snabb båt. Var med honom på Gotland runt förra året och då kom vi 2'a i största klassen. La Dolce Vita blir mycket farlig men förra året var de inte riktigt i fas så vi antar fräckt att de håller sig bakom.

3 st X-332 seglar i vår klass, snabba båtar och bra besättningar. Vi har dock avsikten att "röka av" dessa 3 (röka av innebär att segla förbi, bli avrökt=motsatsen). Net1 har vi fajtats med flera år och de blir svåra (de filmar hela resan live, se watski2star.se, troligtvis ser du bara akterspegeln på Dagmar).

En Diva 35 kan bli årets tuffaste utmanare. Lite okänd besättning men en båt som kan åka fort.

Totalt kan det bli ännu tuffare att komma på prispallen då det finns flera erkänt duktiga proffs i snabba båtar på startlistan.

Nåväl, det blir tuff konkurrens i år och vi litar på Mickes stabila inställning och snabba arbete på fördäck tillsammans med Mackans fokus på båtfart och oviljan att förlora.

Målsättningen är såklart att komma först och det finns goda chanser att nå det målet!


1 kommentar: