fredag 29 juni 2012

Hur följer man racet?

I morgon lördag startar ÅF offshore race. Första start kl 11:00 och vår start kl 12:10. Vi kör med ett gäng som antas gå ungefär lika snabbt. De snabbaste båtarna startar först och långsamma därefter med 10 minuters mellanrum, Anledningen till detta är att fältet ska spridas ut då vi kommer möta en hel del finlandsfärjor och kryssare. De större och snabbare båtarna startar först på söndag enligt samma princip.

Vi har id-nummer 31 och vi är med i klass SRS C och startar i grupp 8. På http://blurlive.solidtango.com/#pos kan man se vår och andras positioner, välj SRS C stargrupp 8. Alternativt kan man gå in på www.marinetraffic.com och skriva DAGMAR i "Go To Vessel" fältet (pleasure craft). Sen må det finnas diverse andra sätt att följa racet: www.ksss.se (ÅF offshore race). www.blur.se, www.blurlive.solidtango.com OCH denna blogg (när telefonen funkar).

Vi räknar kallt med att nå norra Gotland vid lunchtid på söndag. Visby räknar vi med att nå på måndag lunch, sen är det 100 distans upp till målgång så preliminärt blir det tisdag morgon (om det går enligt plan vilket det alldrig gör).

Nu är det dags för väderanalys, strategi och mentala förberedelser....





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar